top of page

HUSK PÅ DITT «HVORFOR»

Å ha en sunn livsstil kan tidvis oppleves som en evig kamp. Fristelser finnes rundt hvert hjørne og sofaen ser ut til å rope på oss. Både energi, overskudd og lyst til å ta gode valg varierer hver eneste dag. Det er en grunn til at mange sliter med å nå målene de setter seg.


Men! Det er èn ting som gjør alt dette lettere. Ja – du leste riktig!

Hvis du vet hvorfor du vil ta gode valg. Hvorfor du vil gjøre endring. Hvorfor du vil velge det som gagner deg på sikt og ikke det som frister mest her og nå. Hvis du vet hvorfor gode valg faktisk er viktigst for deg.


Har du svaret på dette klart for deg og virkelig kjenner på at det er din sannhet, er halvparten av jobben gjort og hvert gode valg vil koste deg mye mindre energi, viljestyrke og disiplin! Vi mennesker går tom for viljestyrke i løpet av dag dersom vi må ta alt for mange valg som ikke er impulsive eller som går på autopilot. Se for deg at du måtte bestemme deg for å pusse tennene hver dag, tror du at du ville gått lei og skippet det oftere? 100% sikkert. Men hvorfor pusser vi tenner? 1. Fordi vi ønsker god tannhelse slik at vi slipper å betale tusenvis av kroner og løpe ned dørene hos tannlegen. 2. Det har blitt en vane på grunn av punkt 1.

Jeg la ut en post på instagram på tirsdag forrige uke hvor jeg skrev om at jeg hadde møtt en mann på 83 år på skogstur som gikk den turen daglig hele året, uansett føre og vær. Han fortalte meg indirekte om sitt hvorfor – han sa at han ville bruke kroppen til å komme seg ut å nyte naturen så lenge han kunne. Da spilte det liten rolle om stien var full av is og råtten snø, eller om sola skinte og fuglene sang. Han gikk uansett. Han hadde et hvorfor som trumfet alle grunnene til å la være. Han visste nok også at hver tur var viktig for at han skulle få fortsette. Om han ikke brukte kroppen jevnlig, ville han miste evnen til å gå den turen i den skogen han var så glad i.

Dette møtet med den gamle mannen inspirerte meg og minnet meg på hvor viktig dette er. Hvor stor drivkraft det er i å vite hvorfor man vil gjøre noe. Denne mannens hvorfor fikk han ut på tur uansett vær og årstid, og på tross av hans høye alder.


hvorfor vil du ta gode valg for deg selv? Hva vil skje hvis du gjør noe annet enn det du egentlig ønsker?

Når du har det klart for deg hvorfor du ønsker å gjøre endring, kan du begynne med å bruke disiplin og viljestyrke for å skape nye vaner. Sørg for å starte i det små. Gjør det overkommelig for deg selv. Start med èn vane du vil implementere. Når du gjentar mange nok ganger, vil det bli en vane som går mer eller mindre på autopilot og som ikke krever like mye av deg. Da er du klar for å implementere en ny vane. Slik kan du fortsette helt til du har en hverdag som du trives med, og som tar deg nærmere målene dine.

Det viktigste oppi dette er to ting; 1. HUSK PÅ DITT HVORFOR. Det vil du trenge i prosessen når du skal innføre en ny vane, før ting går mer på autopilot og blir en del av deg. Glemmer du det bort, er det fort gjort å havne tilbake i gamle mønstre. 2. Vær tålmodig med deg selv! Det vil være ubehagelig noen dager, andre ting vil friste mer, du vil oppleve at du tenker negativt og føler at veien er lang. Det er helt normalt, og noe alle må gjennom før nye vaner dannes. Vær tålmodig med deg selv og aksepter at det ikke går lett i starten. Men uansett om motgang kommer -ikke glem hvorfor du ønsket endringen i utgangspunktet <3

22 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page