top of page

AKTIVITETSTIPS I PÅSKEN

Påsken er i gang og for de fleste venter deilige fridager med lavere hvilepuls mer overskudd og mer tid. Også mer godteri og god mat, som det skal være. Det gjør påsken til en perfekt anledning til å få inn daglig aktivitet!

Her er noen enkle tips til hvordan påskeuka kan bli sprek og helsefrembringende, innimellom snoping på påskeegg 🙂 Min anbefaling er å få inn minimum 30 min aktivitet hver dag. Og aktivitet kan være så mangt!


TUR MED NISTE Ta med deg en venn, kjæreste, familiemedlem eller barna med ut på tur. Pakk sekken med sitteunderlag, kakao og nistepakke og gjør det til noe hyggelig. Legg gjerne turen til en topp slik at alle får opp pulsen litt!

PÅSKEEGG-JAKT Lag påskeegg til noen du er glad i og gjem det i skogen. Legg det på et sted som er et stykke unna slik at den som leter må gå et stykke for å finne det. Da får både du og vennen din trim 🙂

REBUSLØP Lag et enkelt rebus- eller quizløp og inviter venner, naboer eller familie. Gjør det litt gøy med å lage kart og skriv inn hvor postene ligger. I postene kan du ha oppgaver som burpees, pushups eller spensthopp for eksempel. Et godt eksempel på hvordan trening kan gjøres veldig moro!


PÅSKEHARE- BURPEES 50 burpees hver dag hele påsken – perfekt aktivitet som får pulsen opp og gir et avbrekk i avslappingen! Utfordre de du kjenner og ta gjerne tiden for å skape et konkurranseelement.

SE ETTER RAMSLØK Sesongen for ramsløk varer fra mars til juni. Før blomstring spiser du bladene, når den blomstrer spiser du blomstene og når blomstene visner kan du spise eller sylte frøene. Ta en tur i en fuktig skog og se etter! Ramsløk kan brukes til veldig mye, blant annet til å lage ramsløksmør og ramsløkpesto. Sjekk ut 10 oppskrifter på Nrk.no HER.

DRA PÅ TUR OG PLUKK SØPPEL! Pakk med deg søppelposer i en sekk og sett ut på tur! Nå som snøen er borte i store deler av landet er det en super aktivitet å bedrive. Plukk søppel og gjør noe bra for miljøet samtidig som du får inn verdifull bevegelse 🙂

GOD PÅSKE 😀

75 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page